Dah Cuba 1001 Cara, Tapi Masih Tak Berjaya Kuruskan Badan?

Seluar Ketat, Masalah Kegemukan

Seluar anda semakin ketat dan tidak muat? Sedih, kan?
Berat badan yang berlebihan hanya akan mengundang pelbagai masalah kesihatan.

Adakah anda cepat penat disebabkan badan yang agak berat?

Adakah anda sering mengantuk? Itu antara petanda berat badan anda terlebih.

Adakah anda seringkali diperli rakan-rakan kerana tubuh badan anda?

Anda tidak dapat mengawal nafsu makan anda?

Susah nak kecilkan bahagian bawah badan (Perut, Pinggul, Paha)?

Malas nak bersenam? Takde masa pergi gym?

Tak tahu pelan, cara makan atau jenis makanan diet & kalori yang betul?

AMARAN! Jika anda mengalami perkara-perkara di atas, anda perlu kuruskan badan mulai hari ini juga. Sebelum lebih banyak masalah kesihatan akan menyusahkan hidup kita kelak.

 

Saya Dulu Pun Senasib Dengan Anda

Berat badan saya pernah mencecah 128KG.Sangat berat dan sangat banyak masalah saya pernah hadapi.Cepat penat dan cepat letih adalah antara masalah utama saya.

  • Saya pernah cuba pelbagai suplemen kesihatan dan pil ajaib yang kononnya boleh mengurangkan berat badan, tetapi tiada apa yang berlaku..

  • Saya juga selalu menahan lapar demi menguruskan berat badan namun segalanya sia-sia kerana apabila sudah terlalu lapar, saya akan makan dengan banyaknya.

  • Pernah juga saya cuba bersenam dengan kuat namun hasilnya tetap menghampakan berbanding usaha yang dilakukan, setelah penat berlari berjogging dan berpeluh-peluh, berat saya turun sikit sahaja, itupun, pada keesokkan harinya, ia naik semula. Fuh letih!.

  • Setiap tahun, terpaksa beli seluar dan baju baru, kerana pakaian lama sudah semakin ketat. Walaupun agak segan untuk diakui, tapi itulah berlaku kepada saya, dan jika anda mengalami masalah yang hampir sama, saya amat faham masalah anda.

Menghadapi masalah berat badan berlebihan adalah tempoh masa yang amat memeritkan bagi saya.

 

Ketika Mula-Mula Saya Terjumpa ‘Rahsia Ajaib’ Ini, Saya Sendiri Terkejut

Disebabkan faktor-faktor tekanan tersebut, saya telah membaca pelbagai panduan menguruskan badan dan diet pemakanan demi mencapai tubuh badan yang ideal.

Kalau boleh, biarlah kurus dan tegap, bukannya kurus tapi buncit.

Alhamdulillah, setelah hampir 2 tahun berpenat lelah mengkaji dan mencuba sendiri, rupa-rupanya ada formula ajaib untuk kuruskan badan.

Oh, maafkan saya. Ianya bukan dengan memakan pil sembarangan. Bukan pula dengan menggunakan sihir atau bacaan pelik-pelik.

Maklumat ini berdasarkan nasihat pakar sebenar dari Amerika, Malaysia dan melalui pengalaman saya sendiri!

Boleh saya katakan... Ianya adalah teknik kuruskan badan yang sebenar.

 

6 Akibat Yang Anda Harus Tahu

Dari tadi saya dah asyik bercerita tentang rahsia kuruskan badan.

Adakah ia berbaloi dan HARUS dimiliki?

JAWAPAN saya : Tidak!, anda TIDAK HARUS memiliki panduan ini. Tetapi anda WAJIB memiliki ‘rahsia kuruskan badan’ yang unik ini jika anda tidak mahu ditimpa akibat-akibat yang akan menjejaskan kualiti kehidupan anda.

Iaitu akibat demi akibat buruk yang hanya akan membuatkan kehidupan anda lebih kacau bilau dan sengsara seumur hidup. Saya ringkaskan dalam 7 point penting sebagaimana di bawah:

1. Anda Akan Cepat Letih.

Baru buat 1-2 kerja dalam masa sekejap je, anda akan rasa penat. Ini kerana setiap kali kita melakukan kerja, kita juga terpaksa melakukan satu lagi ‘kerja tambahan’, iaitu menanggung berat badan sendiri yang berlebihan. Jika kita mempunyai lebihan 60KG berbanding berat ideal sepatutnya, maka seolah-olah kita membuat kerja sambil menanggung sebuah pemberat 60KG di bahu kita. Sudah tentu amat berat dan cepat penat!

2. Anda Akan Gemuk Semula.

Ini perkara yang amat membimbangkan jika kita mencuba pelbagai produk dan suplemen. Walaupun kita berjaya, tapi lebih buruk jika ia hanya berkesan dalam masa singkat sahaja. Mengurangkan berat badan bukan semata-mata menguruskan badan dalam masa singkat, tetapi ia melibatkan gaya hidup kita. Oleh itu, jika telah gemuk semula, proses menguruskan badan semula akan bertambah sukar.

3. Mudah Cedera Jika Tiada Cara Senaman Yang Betul.

Sememangnya antara asas penting diet adalah mendapatkan gaya hidup sihat dan mengurangkan berat badan. Tetapi jika dilakukan secara ekstrem dan tanpa tujuan, dikhuatiri anda akan mudah cedera. Perbuatan bersenam membabi buta hanya memudaratkan diri sendiri. Oleh sebab tu, saya mahu dedahkan rahsia cara senaman yang betul supaya ramai boleh kuruskan badan dengan betul dan selamat.

4. Perut Buncit Walaupun Kurus.

Jika anda tidak tahu apa yang anda hadam, berapa kalori dan jenis senaman apa yang sesuai, maka saya bimbang anda mengalami perut buncit walaupun berjaya kuruskan badan. Pastinya ia agak memalukan.

5. Kegemukan Akan Menurunkan Kualiti Kerja.

Untuk berurusan dengan orang lain, memberikan nasihat mahupun menjual barang, penampilan yang buncit atau terlebih berat badan hanya akan menimbulkan perasaan tidak senang. Malah, ramai yang mengalami masalah keyakinan diri sehingga prestasi kerja terjejas. Saya juga tak nak perkara yang sama berlaku kepada anda.

6. Mudah Ditimpa Penyakit.

Penyakit kencing manis antara penyakit popular yang boleh menimpa sesiapa sahaja. Ada juga yang mengalami Atritis pada lutut kerana lutut sakit disebabkan oleh ketidakmampuan lagi menanggung berat badan sendiri. Itu belum kira pelbagai penyakit lain yang disebabkan oleh cara diet pemakanan yang kurang tepat.

 

Cara Saya – TAK Perlu Bazirkan Duit

Sesiapa Sahaja Boleh Kuruskan Badan

Adalah tidak adil jika niat baik untuk kuruskan badan hanya mampu dilakukan oleh mereka yang berduit.

Masakan tidak, memiliki suplemen kesihatan dan ubat ajaib kuruskan badan pun mencecah ratusan ringgit seminggu.Jadi, sudah tentu mereka yang banyak duit sahaja yang boleh kuruskan badan. Itu adalah YIDAK ADIL bukan?

Malah, duit-duit tersebut boleh digunakan untuk pelaburan mahupun untuk simpanan hari tua anda.
Saya faham masalah anda.

Oleh sebab itu, saya tampilkan diri ke hadapan anda pada hari ini untuk anda belajar tentang perkara-perkara berikut:

  • Tak payah suplemen kesihatan setiap bulan mencecah ratusan ringgit.

  • Cara diet pemakanan yang seimbang yang sebenar.

  • Cara senaman, kekerapan senaman dan teknik senaman.

  • Bagaimana memastikan gaya hidup anda sihat selamanya.

Jika anda benar-benar mahu mengurangkan berat badan dan menjadikan kehidupan anda lebih ceria, kaya dengan kesihatan dan lebih berkeyakinan , anda perlu berubah sekarang – untuk belajar dan berdisiplin mengikut cara saya.

  • Jika anda ada bajet lebih, anda boleh beli beberapa peralatan senaman yang terbaik untuk kesihatan anda.

 

Siapa Saya?

Hilang 30kg dalam masa 1 tahun.

Hi! Nama saya Nazrin Nasser, saya telah berjaya menghilangkan 25Kg berat badan saya dalam masa 5 Bulan.

Namun begitu, sebelum saya menjumpai "Formula Untuk Kurus", saya telah mengambil masa hampir 2 tahun untuk berusaha menguruskan berat badan saya!

Suatu ketika dulu, saya terlalu fokus kepada kaedah "diet" tidak makan atau tidak menentu waktu makan dalam sehari dan berakhir dengan makan terlalu banyak untuk beberapa hidangan seterusnya. Saya terlalu fokus kepada jogging 1 ke 2 jam semata-mata sehingga saya terlepas pandang teknik senaman lain yang dapat bakar lemak lebih cepat dan mudah.

Bagaimana saya selesaikan masalah ini dengan mudah?

Setelah saya menemui "Formula Kurus" yang sebenar, saya akan sentiasa makan ketika lapar dan berhenti sebelum kenyang (bersederhana dan disiplin waktu makan). Saya juga mengamalkan teknik high intensity cardio training & weight training dalam masa yang singkat. Ini adalah hasil yang saya dapat dengan mengamalkan teknik yang betul:

1) Turun 3 ke 5 kg sebulan konsisten (Jumlah penurunan 25kg 5 bulan)

2) Ukur lilit pinggang turun sebanyak 9 inci (48" ke 39")

3) Kadar penurunan lemak badan sebanyak 9% (38% ke 29%)

Kalau dulu orang kata susah mahu turun berat badan dan mesti ada ubat/supplement, tapi sebenarnya tidak. Supplemen adalah faktor mempercepatkan proses dan bukan semestinya berkesan. Ini apa yang anda boleh cuba:

1) Pemakanan seimbang (karbohidrat, protein, lemak, vitamin, mineral, fiber)

2) Senaman berkala (beberapa minit setiap sesi 3 ke 5 kali dalam seminggu)

Kesilapan ramai orang adalah mengambil supplement/ubat kurus/program pelangsingan yang mahal tanpa disertakan gaya hidup sihat (nutrisi & kecergasan).

Ini adalah rekod peribadi saya dalam mengamalkan pengambilan nutrisi dan kecergasan, penurunan berat lemak sahaja sebanyak 10kg (tanpa kurang berat otot dan air).

Walaupun hanya 10kg lemak tapi perbezaan "body shape" sangat ketara.

Rekod NutrisiRekod Nutrisi

Saya juga telah memenangi tempat kedua Cabaran Transformasi Badan (Body Transformation Challenge) iaitu telah berjaya turun 8kg dalam 8 minggu dalam kategori "Overall Best Before-After Transformation".

Kategori lain yang dipertandingkan ialah "Total Weight Loss", "Total Body Fat Loss" dan "Total Muscle Gain".

Menang Pertandingan Kuruskan Badan

Di samping itu, dalam sesi cabaran Jom Kurus edisi raya 2014, saya dijemput oleh Malaysia #1 Weight Loss & Fitness Coach, Kevin Zahri untuk berkongsi kisah kejayaan dalam blog beliau yang dilawati oleh ribuan pelawat setiap hari. Beliau juga bakal mengadakan sesi Jom Kurus 1 Malaysia untuk musim ketiga selepas raya. Ia adalah suatu penghormatan bagi saya kerana secara peribadi beliau juga menjemput saya untuk menjadi salah seorang team leader yang bakal melatih beberapa peserta nanti

Certified Fitness Instructor N.A.S.C. Malaysia (Badan fitness ini berasal dari Jerman)
Certified Fitness Instructor N.A.S.C. Malaysia (Badan fitness ini berasal dari Jerman)

 

Bersama Zaki Khan
Bersama #1 Malaysian Exercise Therapist, Fitness Speaker & Strongman, Zaki Khan

 

MrPenang
Bersama Certified Personal Trainer N.A.S.M & Finalis Body Builder Mr Penang, Saffian Othman

Ketiga-tiga ikon selebriti diatas berpengalaman lebih 10 tahun dalam niche fitness masing-masing. Mereka juga merupakan guru & coach saya. Jadi saya akan turunkan pakej ilmu & praktikal terbaik untuk anda.

 

Apakah Impian Anda?

Ini soalan ikhlas saya untuk anda jawab kepada diri sendiri. Saya tanya dengan nada ikhlas dan mahu anda memikirkan diri sendiri untuk faedah diri sendiri dan orang-orang di sekeliling anda.

Manakah Pilihan Anda?


Saya pasti, kebanyakan anda pasti mahu tubuh yang normal dan tegap!

Anda juga manusia biasa seperti saya.Saya juga manusia seperti anda.Oleh yang demikian, adalah tidak wajar mengikuti pelan kesihatan yang hanya membunuh naluri manusia yang memang perlukan makanan dan selera yang baik.

Ianya! Masih belum terlambat untuk berubah!

 

 


Memperkenalkan ‘FORMULA KURUS’

Teknik Kuruskan Badan Dengan CARA PALING RINGKAS & PALING MENJIMATKAN KOS

Ebook Formula Kurus

Di sinilah keistimewaan pelan mengurangkan berat badan saya ini. Ia bukan sahaja mengurangkan berat badan, tetapi ia juga :

Membina asas otot.

Memastikan pemakanan yang hanya menyumbang pengurangan berat badan. Saya tidak akan menghalang anda makan.

Mengelakkan kecederaan ketika proses mengurangkan berat badan.

Jadual yang terbaik untuk bersenam TANPA perlu menyeksa diri.

Mengawal pemakanan TANPA perlu menyeksa perut.

Paling penting – mengurangkan berat badan dengan optimum – bukan maksimum, supaya kekal kurus selamanya.

Jadual pemakanan secara spesifik dan apa yang saya makan – saya akan dedahkan.

Saya tidak berniat untuk hype atau membuat sebarang claim yang palsu. Diet pemakanan, jadual dan panduan ini dihasilkan berdasarkan pengalaman SEBENAR saya sendiri yang berjaya mengurangkan berat badan saya.

 

Minggu #1 Dah Boleh Makan Banyak

Ebook ini membenarkan anda mengamalkan ____ sekali seminggu, di mana pada hari _____, anda boleh makan apa saja dan anda boleh pilih untuk tidak bersenam. Teknik ini agak unik bagi membolehkan anda mendapatkan hasil yang optimum dan kesan yang berterusan.

Teknik ini dibenarkan kerana berdasarkan konsep memahami tubuh badan dan fungsinya di samping mengelakkan sebarang kesan tidak konsisten dalam mengamalkan diet.

Tujuan sebenarnya adalah untuk _____.Yang penting anda sanggup berdisiplin mengikut jadual dan anda TIDAK perlu menyeksa badan dan selera untuk tujuan pengurangan berat badan.

Jika mahu tahu lebih lanjut, saya sarankan anda dapatkan ebook ‘Formula Kuruskan Badan’ ini.

 

Kurus Tidak Bermakna Sihat?

Ramai orang menjadikan BMI sebagai pengukur kepada badan sendiri, sama ada ianya berat badan yang ideal & sihat, atau sebaliknya. Ini tanggapan yang salah, kerana apa yang anda harus fahami adalah penentu berat badan itu terdiri daripada ___, ___, ___, ___ dan sebagainya.

Adalah tidak munasabah untuk mengatakan orang yang berat badannya melebihi 100KG itu obesiti dan tidak sihat, sedangkan kita dapat lihat sendiri bahawa ramai orang ahli sukan seperti sukan bina badan mempunyai berat melebihi 100KG. Ahli sukan sebenarnya mempunyai berat ____ dan sebenarnya lemaknya amatlah rendah.

Malah ada orang kurus yang mana hanya kelihatan sihat dari segi luaran, tetapi sebenarnya mempunyai banyak lemak.Ini kerana lemak jenis _____ banyak berada di bahagian perut mereka.

 

Tahukah Anda? 85% Akan Kembali Gemuk Jika …

Berdasarkan satu peratusan yang tidak rasmi, 85% orang yang berjaya menguruskan berat badan, akan gembali gemuk kepada keadaan mereka sebelum ini. Walaupun banyak suplemen dihadam, namun jika gaya hidup yang salah, maka anda tidak akan bertahan lama dengan kejayaan mengurangkan badan tersebut.

Apa yang anda perlu ubah adalah di bahagian disiplin dan kesanggupan mengikut diet dan cara senaman saya, yang mana sesiapa sahaja boleh ikuti ~ tanpa perlu menyeksa diri sendiri.

Kebanyakan cara tidak berkesan kerana diet dan jadual pemakanan yang tidak menyebelahi selera manusia, malah ada yang melakukan misi mustahil dengan menyekat terus nafus makan. Ia cara yang silap!

Oleh itu, Formula Kuruskan Badan sangat membantu jika anda benar-benar ingin mengurangkan berat badan dan konsisten dalam jangka masa yang lama ~ mungkin seumur hidup.

 

Kaji Bagaimana Mengurangkan 5KG Dalam Sebulan …

… Cara Pengiraan Diajar!

Jika kita mahu membakar kalori, adalah mustahil untuk mengambil kalori dalam kadar terlalu rendah, kerana ia hanya akan melemahkan badan. Oleh itu, cara yang berkesan adalah dengan ___________________.

Bagaimana cara untuk mengira berapa kalori yang perlu dikurangkan jika ingin mencapai sasaran 5KG sebulan.

Mungkin dari segi teori kelihatan mudah, namun cara yang paling sesuai untuk meringankan beban adalah dengan pemakanan dan senaman. Anda akan belajar bagaimana menentukan senaman yang sesuai dengan sasaran anda dan pemakanan anda.

Pelajari Bagaimana Mendapatkan Kadar Metabolisme Yang Lebih Pantas

Anda perlu memahami apa itu kadar metabolisme, dan siapakah mereka yang cepat kadar metabolism nya.
Semakin cepat kadar metabolismenya, maka semakin cepat ia membakar kalori dalam badan. Anda perlu ukur sejauh mana kadar aktiviti yang bersesuaian.

Oleh itu, anda ada cara bagaimana mengira kadar metabolisme dan bagaimana berapa kalori yang diperlukan dalam sehari. Jika tidak, anda akan tersilap diet yang hanya akan memburukkan keadaan.
Tips Penting Kurangkan ‘Gemuk Air’

Ebook saya ini akan mengajar anda memahami apa itu gemuk air dan punca kenapa ramai lambat turun berat badan di peringkat awal.

  • Namun, jangan bimbang, kerana cara untuk mengatasi masalah ini adalah dengan ____ ____ dengan ____.

  • Anda juga perlu tahu bahawa jumlah penghadamannya bergantung kepada saiz badan anda.

  • Saya tunjukkan bagaimana saya lakukan pengurangan berat badan secara konsisten.

  • Selain itu, perkara XXX anda tidak boleh lakukan selalu, kerana ia hanya akan mengurangkan motivasi anda untuk lebih rajin dan berdisiplin dalam mengurangkan berat badan.

Berapa Kali Makan Sehari?

Saya akan dedahkan ada ___ kali pemakanan setiap hari, yang diamalkan oleh ramai pakar diet seluruh dunia.

Anda juga perlu mengetahui berapa kalori makanan bagi setiap hidangan yang dicadangkan terbaik untuk anda.

Teknik Bakar Lemak Cepat

… teknik ‘Inter_____ + ___ing’

Teknik ini menyamai puasa, tetapi sedikit berbeza.

  • Terdapat 5 cara unik bagaimana melakukannya.

  • Saya terangkan secara terperinci agar anda tahu apa yang perlu dilakukan.

  • Ia boleh dilakukan dengan memberitahu minda anda bahawa ____________.

Apa yang menarik tentang teknik ini, anda tak perlu kira sangat berapa kalori yang diambil dan kalori yang dikurangkan, tetapi sangat berkesan dalam membakar lemak dengan lebih pantas!


Nak tahu? Dapatkan ebook ‘Formula Kuruskan Badan’ ini.

3 Golden Rules Yang Anda WAJIB Tahu

Setiap kali anda ingin makan apa saja yang anda suka, anda WAJIB fikirkan 3 elemen Golden Rules ini.
Dengan cara ini, anda akan lebih sensitif terhadap pemakanan dan diet anda.

 

Anda Boleh Makan Nasi

… saya sendiri pun tidak tinggalkan nasi ketika berdiet!

Saya pasti anda pernah dengar mereka yang mengamalkan diet dan membina badan, mengelakkan makan nasi supaya hasil lebih menakjubkan.

Bagi saya, misi mengelakkan nasi adalah misi mustahil!

Malah saya sendiri pun tidak tinggalkan nasi. Asalkan anda mengikuti jadual pembahagian makanan yang sepatutnya sebagaimana berikut :

  • Bahagian 1

  • Bahagian 2

  • Bahagian 3*

  • *Kesemuanya ada diterangkan dalam ebook saya ini.

Lemak Yang Perlu dan Lemak Yang Tidak Perlu

Lemak adalah salah satu kerpeluan dalam badan, kerana ia mempunyai fungsi ______. Lemak yang baik adalah lemak _______ yang boleh diperolehi dalam :

  • Makanan 1

  • Makanan 2

  • Makanan 3**

**Kesemuanya ada diterangkan dalam ebook saya ini.

 

Formula Senaman

… sambil makan lebih banyak!

Senaman adalah penting bagi mengelakkan badan anda lemah dan kekal sihat. Jika kurus tanpa senaman adalah cara yang salah.

Sebenarnya, anda boleh makan dengan lebih banyak, asalkan ianya dalam mode “____  _____”.

Ketahui jenis badan anda, sama Ec____, Mes____ atau End____.

Terdapat beberapa alat yang sesuai untuk mengukur peratusan berat dalam badan, antaranya ialah _____ yang cukup popular di Malaysia.

Apa yang perlu dibuat sebelum, semasa dan selepas senaman? Ebook saya ada dedahkan cara senaman yang betul, bagi mengelakkan kecederaan dan hasil yang optimum.


Tempoh Masa Senaman Yang Terbaik

Ketahui 2 jenis senaman iaitu _______ dan ______.

  • Senaman ___ sebenarnya boleh dilakukan bagi memastikan kekuatan jantung, pernafasan dan peredaran darah.

  • Manakala senaman yang satu lagi mempunyai fungsi dan objektif berbeza.

  • Berapa kerap senaman dalam seminggu? Saya ada terangkan. Ia tidak sebagaimana yang anda tahu sebelum ini. Sangat mudah untuk dilakukan, dan tak perlu dilakukan setiap hari! Best kan? J

  • Saya juga akan berikan anda tugasan supaya anda boleh mencapai matlamat anda dengan lebih baik.

  • Berminat untuk angkat pemberat sebagai cara senaman? Pastikan anda lakukan dengan cara yang betul. Saya ada dedahkan dalam ebook ‘straight to the point’ ni.

 

9 Sebab
Kenapa Anda Perlu Dapatkan Formula Kuruskan Badan Hari Ini Juga

1

Ebook ini membantu pembaca keluar daripada kegagalan pengurusan berat badan yang tidak berkesudahan (tempoh yang realistik 3 bulan ke 6 bulan atau kurang)

2

Apabila sudah mencapai berat badan dan bentuk badan ideal, pembaca akan dipandukan untuk terus mengekalkan momentum. Sangat penting untuk menjadikan gaya hidup sihat ini berkekalan.

3

Formula disediakan untuk menentukan kadar pengambilan kalori pemakanan serta jenis aktiviti untuk membakar kalori dan lemak berlebihan. Turunkan berat badan dengan makan dan aktif. Tidak ada “extreme diet”. Anda perlu makan cara betul walaupun lebih untuk kekalkan kecergasan.

4

Bagi mencapai bentuk badan terbaik dalam hidup, apa yang penting ialah ukuran setiap bahagian badan dan peratusan lemak badan, bukan berat badan sahaja. Panduan disediakan untuk pengukuran badan.

5

Langkah demi langkah set perancangan daripada dan pakar-pakar pemakanan dan kecergasan yang hebat. Kami boleh lakukannya dan telah berjaya mencapai keputusan yang memuaskan. Anda juga mampu lakukannya.

6

Anda boleh berinteraksi atau bertanya soalan kepada pasukan kami secara online di "Premium Membership Group”. Kami pasti bantu sehingga matlamat anda tercapai.

7

Anda tidak akan dapat ilmu dan servis yang sebegini hebat dengan harga yang sangat murah. Anda boleh lantik “expert/qualified personal trainer” atau membeli program latihan nutrisi dan senaman mereka. Anda kena sediakan ratusan bahkan ribuan ringgit (atau dollars?) untuk hasil yang sama.

8

Anda boleh mencapai berat badan ideal melalui cara “manual” (pemakanan dan senaman) tanpa “extra cost" (supplement). Kami akan bentangkan anggaran bajet khas untuk anda.

9

Jika anda tidak berjaya turunkan sekurang-kurangnya 2 KG dalam masa 4 minggu, pihak kami pulangkan wang anda 100%. Anda berhak menentukan "rating" kualiti servis daripada pihak kami. (Syarat: anda telah mengamalkan tips2 yang diberi dengan komited & konsisten).

 

Masih Ada Harapan Untuk Lebih Langsing & Sihat

Elakkan Lari Dari Masalah& Ketahui Pentingnya Memiliki Badan Yang Sihat!

1. Bayangkan anda 5 tahun dahulu, sekarang dan 5 tahun akan datang. Mungkin dulu anda seorang yang pemalu, kurang keyakinan, cepat putus asa, rendah diri, selalu menjadi bahan jenaka dan pelbagai gangguan psikologi, disebabkan berat badan berlebihan atau obesiti.Anda mahu terus menerus hidup sedemikian rupa? Bagaimana jika anda menjadi fit? Sudah tentu akan mengubah persepsi ramai kenalan anda.

2. Jika anda tidak menghadapi masalah seperti berikut sekalipun, adakah anda rela diri anda menjadi "sakit"? Cepat penat, rasa terbeban untuk bawa berat yang berlebihan. Tambahan pula jika ada yang mempunyai genetik penyakit seperti kencing manis, penyakit jantung, darah tinggi dan sebagainya? Bukankah ia lebih berisiko jika tidak mengamalkan gaya hidup sihat & aktif? Penyakit kritikal tidak hanya terjadi ketika tua.Bahkan pada masa kini lebih ramai orang muda mati kerana tidak sihat, kebanyakan berpunca daripada pemakanan.Anda perlu menjadi lebih sihat supaya anak anda tidak kehilangan ayah dan ibu semasa mereka masih kecil.

Jika anda merasakan 2 sebab ini sangat penting untuk ubah hidup anda, mari kita sama-sama mulakan tekad dan iltizam. Berusaha sedaya upaya untuk mengubah kepada fizikal yang baru. Kami komited untuk bantu anda. Badan kita adalah satu-satunya tempat untuk nyawa kita tinggal, maka kita mesti jaga sebaiknya.  "I do this not because I hate my body. It's because I love it"

 

Sebelum Tu, Lihat Apa Kata Mereka

Testimoni sebenar dari individu sebenar!






 

Dapatkan Sekarang Ebook ‘Formula Kurus’

Dengan pembelian ini, saya sedar dengan harga RM47, saya boleh mengurangkan berat badan, dengan jaminan wang dikembalikan jika saya tidak berpuas hati. Malah saya faham saya juga akan dibantu oleh penulis yang berpengalaman dan pakar dalam diet yang betul, di samping 3 ebook percuma dan bonus-bonus hebat yang lain. Tiada lagi perlunya saya membeli produk kesihatan pelik-pelik yang mahal, yang belum tentu berkesan dan mengelakkan kesan sampingan yang berbahaya.

Dengan ini, saya mahu ubah diri saya ~ dan kuruskan badan saya dengan impak segera dan pantas!

Ebook Formula Kurus

 

7 BONUS HEBAT
(3 Ebook + 3 Video + FB Group)

Jika Anda Dapatkan "Formula Kurus" Hari Ini Juga

Berikut saya senaraikan 7 bonus percuma untuk anda jika miliki ‘Ebook Formula Kuruskan Badan’ pada hari ini.
(Saya tidak jamin 7 bonus ini akan ada lagi jika anda buat pembelian esok. Jangan salahkan saya jika 7 bonus ini ditarik semula pada masa akan datang).

 

EBOOK BONUS 1
Rahsia Amalan Untuk Kekal Cantik & Sihat Dalam Islam

Rahsia Amalan Untuk Kekal Cantik & Sihat Dalam Islam

Berikut adalah senarai isi kandungan ebook bonus yang berkualiti ini:

  • Pengenalan : Islam dan Kesihatan

  • Bab 1 : Pemakanan Yang Berkhasiat (Kajian Kes)

  • Bab 2 : Prinsip Penting Penjagaan Kesihatan

  • Bab 3 : Pemakanan Yang Diamalkan

  • Bab 4 : Pemakanan Yang Dilarang

  • Bab 5 : Sukan, Aktiviti dan Gaya Hidup Sihat

  • Bab 6 : Keajaiban Solat

  • Bab 7 : Kehebatan Puasa

  • Penutup : Kesimpulan

 

 

EBOOK BONUS 2
Pelan 14 Hari Turunkan Berat Sebanyak 2KG

Pelan 14 Hari Turunkan Berat Sebanyak 2KG

Berikut adalah senarai isi kandungan ebook bonus yang berkualiti ini:

  • Turun berat badan cepat tanpa senaman?

  • Bagaimana saya lakukannya? (Ada 5 cara melakukannya).

  • Day 1 – Day 14 (Hanya patuhi 4 pemakanan yang saya ikuti ini).

 

EBOOK BONUS 3
Pelan Mudah & Teknik Cepat Bakar Lemak

Pelan Mudah & Teknik Cepat Bakar Lemak

Rahsia besar apa yang penulis lakukan dan makan secara perincian satu persatu. Berikut adalah senarai isi kandungan ebook percuma dan berkualiti ini:

  • Pengenalan : Tahniah

  • Bab 1 : Pemakanan (diterangkan makanan apa yang diambil – secara spesifik bagi setiap waktu makan).

  • Bab 2 : Senaman (8 perkara penting sebelum senaman).

  • Gambarajah bagaimana melakukan senaman = turut disediakan.

  • Bab 3 : Kos (antara kos penjimatan dan 9 alatan senaman yang dicadangkan).

  • 14 Final Tips (WAJIB baca).

  • Penutup : Kesimpulan

3 VIDEO BONUS : FORMULA BAKAR LEMAK

Bonus 3 Video

Saya juga akan berikan anda 3 video bonus di mana, di dalam video ini, saya rakamkan tips penting berkenaan "Formula Bakar Lemak". Ada 2 perkara penting yang perlu anda tahu tentang pembakaran lemak yang pantas, iaitu tentang diet pemakanan dan juga senaman cordio. Saya tunjukkan dalam video ini bagaimana melakukan senaman tersebut.

"SPECIAL BONUS" - FB GROUP SOKONGAN

Ya! Jika anda mendapatkan ebook formula kurus ini sekarang, anda juga layak untuk menyertai group rahsia di facebook. Di dalam group ini saya akan berikan tips-tips terkini serta khidmat sokongan serta motivasi dari semasa ke semasa agar misi anda untuk menguruskan badan tercapai.

 

Adakah Berbaloi Memiliki ‘Formula Kuruskan Badan’ Ini?

Ini Mesej Ikhlas Lagi Penting Dari Saya

Saya telah melalui pengalaman pahit serta kesilapan yang besar sebelum berjumpa dengan teknik-teknik ini. Pelan khusus telah dibangunkan untuk membantu pembaca secara total. Saya tidak mahu melihat semakin ramai orang yang gagal dan putus asa untuk mencapai matlamat dan impian mereka. Mungkin pencarian anda berakhir di sini. Saya tidak berhasrat untuk anda habiskan ribuan ringgit hanya kerana kurang memahami ilmu pengurusan berat badan yang betul.

Anda masih mempunyai perasaan khuatir adakah teknik ini akan berkesan atau tidak? Terpulang kepada anda untuk membuat pilihan. Saya hanya buat tawaran ini kepada yang benar-benar serius mengambil tindakan segera untuk menjadi lebih sihat serta mengubah kehidupan dengan transformasi badan baru yang hebat.

 

Saya Doakan Anda Berjaya Mendapatkan Tubuh Badan Yang Sihat Dengan Mengikuti Panduan Di Dalam Ebook ‘Formula Kurus’ Ini!

Hanya RM47 Sahaja Untuk Langkah Awal Menguruskan Badan!

Pakej Lengkap Formula Kuruskan Badan

Dapatkan Sekarang!

Disclaimer: Konsep pelan ini adalah berbentuk balanced diet & weight training/high intensity exercise. Sebelum memulakan program, dapatkan nasihat doktor dahulu jika ada apa-apa food allergy atau physical injury sebelum mengikuti panduan ebook/video coaching ini.

 

 

Yang benar,

Nazrin Nasser

Nazrin Nasser
Rakan Diet Anda!.

PS : Dengan harga RM47, sebenarnya anda memiliki pelbagai keistimewaan, bonus beserta support. Saya sudi bersusah payah membantu anda walaupun harga yang saya berikan ini amatlah rendah berbanding nilai-nilai yang anda akan perolehi. Saya bukan merungut, tapi supaya anda faham betapa saya bersungguh-sungguh mahu anda sihat dan langsing dengan cepat & berkesan.

PPS : Sedari dan insafi diri sendiri sama ada anda sebenarnya mempunyai masalah berat badan atau sebaliknya. Jika masih menafikan dan tidak mengakui kelemahan sendiri, saya bimbang ia hanya akan memudaratkan diri sendiri. Buanglah ego dan mulalah belajar cara diet dan jadual pemakanan yang tepat dalam mendapat tubuh badan yang jauh lebih sihat.


PPPS : Maaf jika saya ada terkasar bahasa dalam menulis. Hakikatnya, saya sememangnya mahu anda berjaya kuruskan badan dengan baik, malah lebih baik daripada apa yang saya telah capai. Harga yang saya berikan sudah sedia murah, dan saya mahu ia dijadikan sebagai penggalak untuk saya lebih membantu anda.

PPPPS :Usah lagi bertangguh. Amalan baik seharusnya disegerakan.Dapatkan di sini hari ini jika masih sayangkan diri sendiri dan orang-orang di sekeliling anda.

 

 

Diterbitkan dan diedarkan Oleh: 
Shuth Network Sdn. Bhd (885642-H)
No. 23, Jalan 3/64, Bandar Baru Bangi, 43650 Selangor
Tel / SMS / WhatsApp: 012-3655625